Udruženje finansijskih direktora Srbije i Deloitte po drugi put biraju najboljeg finansijskog direktora godine u Srbiji; konkurs je otvoren do 4. novembra

slika (1)

Beograd, 6. oktobar 2022. – Konsultantsko-revizorska kompanija Deloitte i Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS) po drugi put biraju najboljeg finansijskog direktora u Srbiji i pozivaju sve zainteresovane kandidate da se prijave na konkurs.

Prepoznajući sve veću ulogu finansijskih direktora, Deloitte i UFDS su pokrenuli prošle godine konkurs za izbor najboljeg finansijskog direktora koga bira stručni žiri prema unapred definisanim kriterijumima. Nagrada „CFO godine“ dodeljuje se za uspeh i projekte koje finansijski direktor vodi u okviru funkcije finansija i meri se rezultatima koje privredno društvo u kome je zaposlen ostvaruje na osnovu tih aktivnosti.

U pitanju je inicijativa koja promoviše važnost transparentnog korporativnog upravljanja i svakako je jedan od načina za poboljšanje ekonomskih performansi u celini, podsticanje investicione klime i na taj način jačanje ekonomije.

Finansijskog direktora godine bira nezavisni i stručni žiri na osnovu unapred definisanih kvalitativnih i kvantitativnih kriterijuma, odnosno na osnovu popunjenog kratkog upitnika iz prijave na konkurs i javno dostupnih finansijskih izveštaja za 2021. godinu kompanije u kojoj je kandidat zaposlen.

Prijave na konkurs mogu se podneti zaključno sa 4. novembrom 2022. godine i učešće je potpuno besplatno. Pored popunjenog upitnika, prijave moraju da sadrže i lične podatke (ime i prezime, naziv kompanije, biografija).

Žiri za izbor najboljeg finansijskog direktora čine:

  • Nenad Mijailović, izvršni direktor za finansije, Galenika a.d. i najbolji finansijski direktor u Srbiji za 2020. godinu, i najbolji regionalni finansijski direktor u Jugoistočnoj Evropi
  • Violeta Kovačević, član Upravnog odbora UFDS i CEO, Merkator-S
  • Slobodan Žepinić, član Upravnog odbora UFDS i finansijski direktor, Novelic
  • Dragan Lončar, profesor, Ekonomski fakultet, Univerzitet u Beogradu
  • Slavica Pavlović, predsednica Izvršnog odbora, Eurobank a.d.
  • Nebojša Matić, osnivač i CEO, MikroElektronika
  • Olivera Andrijašević, Partner, Deloitte


Proglašenje pobednika konkursa biće organizovano sredinom decembra.

Svi zainteresovani finansijski direktori više informacija o samom konkursu mogu dobiti na web stranici Deloittea ili UFDS ili se direktno javiti putem elektronske pošte na agregovic@deloittece.com odnosno jelena.radulovic@ufds.rs

Scroll to Top