Druženje članova Udruženja u Idvoru, Ečkoj i Zrenjaninu

WhatsApp Image 2022-10-03 at 12.21.10 (2)

Pupin za poneti”, Lovački dvorac – Kaštel Ečka i priča o Čoveku kao najvažnijem resursu i najvećem potencijalu uz lepote Zrenjanina i zanimljiva saznanja o GMO hrani obeležili su druženje članova Udruženja u Zrenjaninu.

Vrlo zanimljiv program, koji je osmislio i realizovao član Udruženja Dragan Ranisavljević iz kompanije Gomex, započeo je posetom Zavičajnom muzeju i rodnoj kući Mihajla Idvorskog Pupina u Idvoru gde su postavljene četiri izložbe o životu i radu Pupina. Nakon kraćeg filma o Pupinovom životu, članovi Udruženja su imali kraći razgovor sa Aleksandrom Ninković Tašić, piscem, istraživačem Pupinovog dela i predsednicom Obrazovno-istraživačkog društva Mihajlo Pupin. Članovi su dobili na poklon mali prospekt’’Pupin za poneti’’, premijerno štampan kao podsetnik na deset najvažnijih činjenica o Pupinovom naučno-istraživačkom radu i životu.

Program je zatim nastavljen obilaskom Lovačkog dvorca- Kaštel u naselju Ečka gde je u Lovačkom salonu prezentovana bogata istorija dvorca starog preko 200 godina i održana veoma zanimljiva diskusija na temu „Čovek kao najvažniji resurs i najveći potencijal“ sa Mišom Pavićevićem, vlasnikom Elite Academy. Kako odabrati dobre ljude za svoj tim, kako ih motivisati da daju više, kako razumeti različite generacije i šta su im motivacije i na kraju kako kroz vrlo zanimljiv upitnik, doći do spoznaje karakteristika ličnosti i na taj način upravljati sobom i drugim ljudima bile su samo neke od tema.

Usledio je obilazak kompanije Gomex i prezentacija najzanimljivijih podataka i planova razvoja a zatim su se članovi Udruženja uprkos kiši, prošetali Zrenjaninom do Trga Slobode, jednog od najlepših trgova u Srbiji gde su obišli zgradu Skupštine Grada, njene čuvene vitraže (Vlast, Moć i Mudrost) i Baroknu salu. Nakon šetnje po Gradskoj bašti i upoznavanja sa bogatom istorijom grada i tvrđave na čijim temeljima je sagrađena zgrada Skupštine Grada, program je nastavljen u Narodnom pozorištu obilaskom najstarije pozorišne sale u Srbiji i Narodnom muzeju. Zvanični deo programa završen je predstavljanjem kompanije Dijamant, njihovih dostignuća i planova, i razgovorom o GMO hrani i ima li jasnog odgovora ZA ili PROTIV.

Uz zvuke banatske muzike folklorni par obučen u autentičnu banatsku nošnju podelio je svim učesnicima suvenir šolju Lala i Sosa , kao uspomenu na ovaj susret a druženje je nastavljenu u poznatoj kafani „Stari Zanatlija“.

Velika zahvalnosti Draganu Ranisavljeviću (TAG) na ideji i realizaciji ovog fantastičnog druženja.
 
Detaljna
AGENDA

Scroll to Top