Da li je osiguranje trošak ili dobra investicija

DSC_3413

Na redovnom mesečnom sastanku Udruženja finansijskih direktora Srbije u utorak, 20. septembra 2022. godine u hotelu Falkensteiner, održana je vrlo zanimljiva diskusija “Da li je osiguranje trošak ili dobra investicija – sve što ste hteli da znate o osiguranju a niste imali koga da pitate”.

Uz pomoć panelista Tatjane Smiljanić, šefa službe za osiguranje lica, Sava osiguranje a.d.o, Ivana Grujića, Pomoćnika izvršnog direktora, Triglav osiguranje a.d.o i Jelene Pavlović, Direktora Sektora za naknadu šteta odgovornosti, transporta i kredita, Dunav osiguranje a.d.o. a uz pomoć moderacije Marije Kujović Stanimirović, Partnera, DistriRisk i člana UFDS saznali smo kako pametno i efikasno osigurati poslovanje.

Kroz diskusiju i ilustrativne primere iz prakse prisutni su dobili zanimljive uvide o naplati potraživanja i osiguranju potraživanja i kako iskoristiti osiguranje za nesmetano poslovanje, zatim sve uglove koji su važni iz perspektive pravnog lica koje želi da zaključi dobrovoljno zdravstveno osiguranje kao i o poreskim olakšicama koje ove polise donose. Pokrivena je i važna tema osiguranja kompanija od različitih vrsta odgovornosti sa primerima iz prakse i zanimljivim uvidima koje pravna lica treba da imaju u vidu kada žele da zaključe ovu vrstu polise. Takođe je ovo bila prilika da se pojasni uloga posrednika u osiguranju, kako se ta usluga naplaćuje i koje benefite može kompanija imati od angažovanja posrednika za zaključenje polisa.

Scroll to Top