Nagradu CFO godine osvojila Anastasia Cvetković Čučulis iz kompanije Dijamant

GBN_4422

Beograd, 13. decembar 2022. – Anastasia Cvetković Čučulis, finansijska direktorka kompanije Dijamant d.o.o. proglašena je za najbolju finansijsku direktorku za postignuća u 2021. godini na drugoj dodeli ove nagrade koju zajedno organizuju Udruženje finansijskih direktora Srbije i konsultantsko-revizorska kompanija Deloitte.

Nagrada je dodeljena na svečanosti u Narodnom muzeju, i uručile su je Violeta Kovačević, generalna direktorka kompanije Mercator-S i članica UO Udruženja finansijskih direktora Srbije i Olivera Andrijašević, partner i lider CFO programa u Deloitte-u.

“Ova nagrada je priznanje rezultata koji je tim Dijamanta ostvario ali i velika čast za mene. Uz čast ide i velika odgovornost. Odgovornost prema kolegama, odgovornost prema menadžmentu Fortenova grupe, u okviru koje posluje Dijamant i OIL Grupa, i koji su mi ukazali poverenje, odgovornost prema svim farmerima, saradnicima, dobavljačima, partnerima, bez kojih pola ovog uspeha ne bi bilo moguće, odgovornost prema Udruženju finansijskih direktora Srbije, i na kraju, odgovornost prema samome sebi. Verujte u sebe, svoje znanje i stavove, okružite se odličnim saradnicima, jasno držite pogled na cilju i budite spremni na kompromise, ali ne prevelike na tom putu” navodi CFO godine Anastasia Cvetković Čučulis.

Prepoznajući sve veću ulogu finansijskih direktora i njihov značaj za poslovanje kompanija, Udruženje finansijskih direktora i Deloitte pokrenuli su krajem septembra drugi po redu konkurs za Izbor najboljeg finansijskog direktora koga bira stručni žiri prema unapred jasno definisanim kvalitativnim i kvantitativnim kriterijumima, odnosno na osnovu popunjenog kratkog upitnika iz prijave na konkurs i javno dostupnih finansijskih izveštaja za 2021. godinu kompanije u kojoj je kandidat zaposlen. Nagrada „CFO godine“ dodeljuje se za uspeh i projekte koje finansijski direktor vodi u okviru funkcije finansija i meri se rezultatima koje privredno društvo u kome je zaposlen ostvaruje na osnovu tih aktivnosti. U pitanju je inicijativa koja promoviše važnost transparentnog korporativnog upravljanja i svakako je jedan od načina za poboljšanje ekonomskih performansi u celini, podsticanje investicione klime i na taj način jačanje ekonomije.

“Drago mi je da smo i ove godine zajedno sa našim dragim partnerima, Udruženjem finansijskih direktora Srbije, organizovali ovaj konkurs jer smatram da treba i dalje da radimo na podizanju svesti o važnosti kvalitetnog i transparentnog upravljanja korporativnim finansijama. Prisutnost dobrih praksi korporativnog upravljanja znatno doprinosi ekonomskoj snazi kompanije i njenog okruženja,” istakla je partner u Deloitte-u Olivera Andrijašević.

„Doneli smo tešku odluku da izaberemo jednu osobu a ne sve finaliste koji svako na svoj način i svojim radom demonstrira baš one vrednosti zbog kojih postoji ova nagrada. Čestitam svima na fantastičnim rezultatima i odličnim nominacijama,“ rekla je Violeta Kovačević, predsednica žirija i članica UO Udruženja finansijskih direktora Srbije koje okuplja oko 200 članova koji upravljaju finansijama u kompanijama koje ostvaruju 5 milijardi prihoda i zapošljavaju 46.000 ljudi.

Žiri za izbor najboljeg finansijskog direktora činili su:

  • Nenad Mijailović u ulozi počasnog predsednika žirija, izvršni direktor za finansije kompanije Galenika a.d. i najbolji finansijski direktor u Srbiji za 2020. godinu, i najbolji regionalni finansijski direktor u Jugoistočnoj Evropi
  • Violeta Kovačević, član Upravnog odbora Udruženja finansijskih direktora Srbije i CEO kompanije Merkator-S
  • Slavica Pavlović, predsednica Izvršnog odbora Eurobank Direktna a.d.
  • Dragan Lončar, profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu
  • Nebojša Matić, osnivač i CEO kompanije MikroElektronika
  • Slobodan Žepinić, član Udruženja finansijskih direktora Srbije i finansijski direktor kompanije Novelic i
  • Olivera Andrijašević, partner u kompaniji Deloitte
Scroll to Top