CFO direktor godine

CFO godine_logo-pozitiv

Otvoren konkurs za izbor “CFO godine”

Udruženje finansijskih direktora Srbije bira najboljeg CFO-a u Srbiji

Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS) otvarilo je u sredu, 20. decembra 2023. godine tradicionalni konkurs za dodelu nagrade “CFO godine” koja ima za cilj podizanje svesti u široj javnosti o značaju uloge finansijskog direktora i povećanje vidljivosti ove pozicije.

Ove godine Udruženje samostalno dodeljuje nagradu. Odluku na osnovu kandidatura donosi Žiri koji čine prethodni dobitnici nagrade CFO godine (Violeta Kovačević – Mercator, Anastasia Čučulis Cvetković – Dijamant, Saša Mlađenović – Karin Komerc i Ivan Miladinović – Lidl) i predsednik Udruženja Milan Bukumirović. Dodatni glas u Žiriju će biti glas članstva Udruženja na osnovu obrazloženja nominacija. Više o proceduri, kriterijumima i rokovima možete videti u dokumentu na linku.

Udruženje finansijskih direktora Srbije jedina strukovna asocijacija, koja okuplja finansijske direktore na teritoriji Srbije. Udruženje je osnovano 2014. godine u Beogradu, sa ciljem povezivanja finansijskih direktora, podsticanja njihovog profesionalnog razvoja i jačanju njihovog delovanja na teritoriji Srbije. Preko 200 članova UFDS upravljaju finansijama u kompanijama koje ostvaruju 5 milijardi EUR prihoda i zapošljavaju 46.000 ljudi.

Tradicionalni izbor najboljeg finansijskog direktora promoviše značaj transparentnog korporativnog upravljanja i svakako je jedan od načina da se unapredi privredni učinak u celini, stimuliše investiciona klima i na taj način ojača privreda.

Konkurs za nominacije je otvoren do 12. januara 2024. godine a nominovani mogu biti i finansijski direktori koji nisu članovi Udruženja. Potrebno je popuniti podatke na ovom linku gde se nalaze i detaljnije informacije o proceduri i kriterijumima.

Nagrada će biti dodeljena u prvoj polovini februara 2024. godine.

Scroll to Top