Samo da na poslu ne bude svaki dan rutina i monotonija

TD_small-1-1201x675

Startovao je nedavno ovogodišnji mentorski program, rezultat saradnje Udruženja finansijskih direktora i Haba za finansijske profesionalce. Povodom toga, razgovarali smo sa jednim od mentora, Tijanom Đurović, Group CFO kompanije sa.global. A u sledećem tekstu, predstavićemo i razmišljanja njenog mentija, Jovane Raković.

Kakva vrsta znanja ili veština smatrate da su vama najviše pomogla u karijeri?

U mom slučaju, činjenica da sam završila LSE mi je dala prednost u smislu znanja jezika i potvrde da sam kao neko iz Srbije tih 2000-ih uspela da istrajem i zavrsim školu u inostranstvu. To mi je otvorilo neka vrata, a sve ostalo dalje je bilo na meni. Imala sam izuzetnu priliku da radim i rastem u najboljoj regionalnoj kompaniji Delti, i da tamo naučim veći deo onoga što znam. Veoma sam zahvalna što sam 15 godina provela u Delti od kopiranja do pozicije CFO Delta Automoto.

Danas imam priliku da radim u organizaciji 21. veka koja je u softverskom biznisu, koja funkcioniše po principu virtuelnih kompanija i sustigla me želja “Samo da mi na poslu svaki dan ne bude rutina i monotonija” – u sa.globalu nijedan dan nije isti. 

Zahvaljujući srećnom spletu okolnosti (da, sreća je takođe bitan začin) vodim Grupne finansije za 20 entiteta u zemljama koje su na pet kontinenata! Dakle, pomislite samo na transferne cene, organizaciju revizije itd. Sve je, samo ne monotono.

U vremenu u kom radimo, emocionalna inteligencija je jako važna, posebno u vođenju virtuelnih timova, gde tumačenje tona e-maila ili poruke, mogu da budu jako važni u komunikaciji. Treba da prepoznate kroz samo pisanu reč, tj. bez neverbalnih znakova, položaja tela ili izraza na licu, kako nekom saopštiti neku vest, dati povratnu informaciju o radu ili motivisati na dalje usavršavanje i obavljanje izazovnih zadataka. 

Šta biste rekli nekome na početku karijere, na koji način da posmatra život i karijeru?

Na početku karijere – preporučila bih da se navikne da su učenje i promena sastavni deo života, tj. da učenje u poslu nikada ne prestaje. Od ključnog je značaja odabrati nešto što vam dobro ide, jer tada to sto učite i gde se nadograđujete, nije samo rad nego i uživanje, nego ste na kraju i plaćeni.

Davno su prošla vremena kada su za pozicije bile dovoljne samo kvalifikacije. Osim obrazovanja, treba da postoji radoznalost i posvećenost stalnom učenju i usavršavanju u sferi koja vam se čini najinteresantijom, koju sa najmanje napora obavljate. Onda je to idealna kombinacija. Ta oblast vas “vuče” da je dalje istražujete i u slobodno vreme. 

Koliko će digitalizacija, AI i mašinsko učenje da promene način rada u finansijama?

Finansije sa mogućnostima koje AI i mašinsko učenje pružaju, doživele su potpunu transformaciju. Finansije danas i one kad sam počela su “nebo i zemlja”. Verujem da se neke kolege sećaju SDK i potpisivanja naloga, vremena pre PDV-a itd…

Automatika u knjiženju, fakturisanju, usaglašavanju konta su nam omogućila da sačuvamo dragoceno vreme, da se bavimo kreativnim a ne repetitivnim stvarima. Projekcije novčanih tokova uz pomoc AI na primer je proces koji nisam mogla ni da zamislim pre 10 godina a danas su već stvarnost.

Poznavanje zakona, poreza i odlučivanje u poslovanju će biti teško da uradi mašina u budućnosti, tako da bih ohrabrila finansijere da svoje usavršavanje usmere na ove zahtevnije i kompleksnije oblasti, koje mašina neće moći da zameni tako lako/brzo.

Ne treba zaboraviti da je transformacija finansija usled IT razvoja, usmerena na hibridnu funkciju finasijera gde je finansijer neizostavni i neodvojiv deo poslovanja, a ne funkcija izolovana od poslovanja. Poznavanje poslovanja firme u kojoj radite je ključno za uspeh, jer je finansijer ključni biznis partner koji svojim izveštajima, zaključcima i predlozima postaje nezamenljiv interni partner konsultant koji doprinosi uspehu firme. 

Pogledajte detaljnije o kompletnom programu na sledećem linku:

Mentorski program 2021 – UFDS&FPH
Scroll to Top