Rezultati Rada UFDS-a u 2018.

2018-10-11-UFDS-102-EDIT-3-1024x576

U hotelu Falkenstainer, 11. oktobra, Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS) organizovalo je radni doručak za medije.
Svrha ovog sastanka bilo je ukazivanje na ključne aktivnosti UFDS-a, koje su usmerene na edukaciju finansijskih direktora, razmenu praktičnog iskustva i umrežavanje svih relevantnih aktera u oblasti finansija u Srbiji, ali i u čitavom regionu.
Članovi Udruženja predstavili su novinarima ključne aktivnosti koje je Udruženje uspešno realizovalo tokom 2018. godine. Neke od uspešno realizovanih aktivnosti su: 7. CFO konferencija; mentorski program; inicijative radne grupe za korporativne i regulatorne poslove; osnivanje radne grupe za finansijske direktore banaka i drugo.
Najvažnije teme, kojima se Udruženje bavilo tokom 2018. godine, bile su: makroekonomski izgledi – tendencije i prognoze; digitalna transformacija i uloga CFO-a u ovom procesu; akvizicije; alternativni izvori finansiranja; porezi; kontroling; upravljanje nepokretnostima, ali i međunarodni standardi finansijskog izveštavanja.

„Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS) je jedina strukovna asocijacija, koja okuplja finansijske direktore i rukovodioce sektora finansija na teritoriji Republike Srbije. Udruženje je osnovano 2014. godine u Beogradu, sa ciljem povezivanja finansijskih direktora i podsticanja njihovog profesionalnog razvoja. Članovi UFDS-a upravljaju finansijama u kompanijama koje ostvaruju 5 milijardi evra prihoda i zapošljavaju 46.000 ljudi ”, rekao je Aleksandar Plavšin, menadžer UFDS-a.

„Na inicijitivu UFDS-a, kao društveno odgovornog Udruženja, u radnu verziju Zakona o izmenama i dopunama zakona o porezu na dohodak građana uvršten je predlog poreskog oslobođenja za davanje solidarne pomoći zaposlenima za slučaj rođenja deteta do visine prosečne zarade isplaćene u Republici Srbiji”, istakla je Sonja Mijović, član i head za marketing UFDS, rukovodilac sektora finansija i administracije, Richter Gedeon.

„Cilj izbora CFO-a godine je da se podigne svest domaće javnosti o važnosti finansijske struke i jačanje uloge finansijskih direktora u privredi i institucijama od značaja“, rekao je Srđan Ćirović, član i head za PR UFDS, CFO, United Media grupe.

Prema Ćiroviću, program mentorstva UFDS-a nastao je sa ciljem intenziviranja razmene znanja, iskustva i mišljenja među članovima Udruženja i najuspešnijih studenata završnih godina fakulteta ekonomske struke.

Usled brojnih izazova u domaćoj privredi, naredne aktivnosti Udruženja biće usmerene na razmenu iskustava iz prakse, regionalnu saradnju, unapređenje poreske politike i poslovnog ambijenta, ali i na jačanje svesti domaće javnosti o važnosti finansijske struke i jačanje uloge finansijskih direktora u privredi i institucijama od značaja.

Zahvaljujemo se medijima na velikom odzivu i interesovanju, kao i Srđanu Ćiroviću i Sonji Mijović na uspešnoj koordinaciji PR i marketing aktivnosti UFDS-a.

Scroll to Top