Intervju-Milana-Bukumirovica-predsednika-Udruzenja-finansijskih-direktora-Srbije-1280x720-2

Kompanija Swarovski postavila je nedavno Milana Bukumirovića, jednog od osnivača i predsednika Udruženja finansijskih direktora Srbije, na poziciju Managing Director Business Services UK, Ireland & Nordics, sa sedištem u Londonu.

Bukumirović je do sada obavljao funkciju finansijskog direktora zaduženog za razvoj i strateške projekte sa sedištem u Cirihu, dok je nova pozicija značila i preseljenje u London.

Kompanija Swarovski je, u proteklih pet godina, po četvrti put unapredila Bukumirovića. Nakon šest godina rada u kompaniji Knjaz Miloš na poziciji regionalnog finansijskog direktora, Milan Bukumirović je prešao u kompaniju Swarovski.

Bukumirović je vodio brojne projekte i inicijative, kao što su: optimizacija portfelja proizvoda, unapredjenje efikasnosti internih i eksternih proizvodnih sajtova, smanjenje troškova transportne mreže, u cilju unapređenja finansijskih performansi kompanije Swarovski.

Doprinos će, u narednim godinama, biti više komercijalnog karaktera sa fokusom na jedan od najzahtevnijih i ekonomski najrazvijenijih delova Evrope.

,,Zahvalan sam kompaniji Swarovski na prepoznatom potencijalu, vrednovanju dosadašnjih rezultata i novoj poziciji koja će mi omogućiti da dam još konkretniji doprinos poslovnim rezultatima u novoj sredini”, istakao je Bukumirović povodom imenovanja.

Uporedo sa profesionalnim angažmanom u kompaniji Swarovski, Milanovi planovi za Udruženje finansijskih direktora Srbije usmereni su na regionalizaciju, što znači da je u planu otvaranje regionalnih kancelarija na teritoriji bivše Jugoslavije i u okolnim zemljama, koje su članice evropske ekonomske zajednice.

Scroll to Top