Odrzano-predavanje-povodom-zavrsetak-mentorskog-programa-1280x720

U četvrtak, 14. juna u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, održano je predavanje povodom završetka prvog ciklusa mentorskog programa UFDS-a.

Gosti predavači bili su: Dragan Vukosavljević, direktor konsultantske kuće HINT i Nemanja Vuksanović, istraživač  internet platforme Monitoring socijalne situacije u Srbiji (MONS).

U uvodnom delu predavanja prisutnima se obratio Dragan Vukosavljević, koji je predstavio uslove koji su idealni za razvoj karijere, odnosno, koji su to prednosti i izazovi rada u korporativnom, ali i preduzetničkom okruženju.

U toku predavanja, prisutnima se obratio i Nemanja Vuksanović, koji je predstavio statističke podatke na temu zaposlenosti mladih u Srbiji i Evropskoj uniji. Vuksanović je dodao da mikro i makroekonomska situacija, u kojoj kandidat započinje svoju poslovnu karijeru, bitno utiče na brzinu i dinamiku razvoja karijere. Uzimajući u obzir optimistične ekonomske pokazatelje i pokazatelje zaposlenosti u Srbiji u 2018. godini, može se zaključiti da ekonomska situacija ide u korist osobama koje su u potrazi za poslom.

Na kraju predavanja, mentori su razmenili iskustva i ukazali na najbitnije benefite koje su dobili kroz program.

Zahvaljujemo se Draganu Vukosavljeviću i konsultantskoj kući HINT na kontinuiranoj podršci tokom programa, kao i Nemanji Vuksanoviću i MONS-u na prezentaciji statističkih podataka.

Scroll to Top