Frame 1

U četvrtak, 16. jula 2020. godine, predsednik Udruženja finansijskih direktora Srbije (UFDS) održao je sastanak sa članovima Finance Professional Hub-a.

Tema sastanka bila je:,,Razgovor sa CFO-om”, a moderator panel diskusije bio je Aleksandar Anđelković, ambasador Finance Professional Hub-a.

Prisutni članovi sastanka imali su priliku da se upoznaju sa razvojnim putem i najinteresantnijim profesionalnim iskustvima Milana Bukumirovića, direktora finansija i administracije kompanije Swarovski.

Bukumirović je tokom sastanka istakao sledeće vrline kojima treba težiti: naporan rad, ciljno targetiranje razvojnog plana karijere, spremnost za datu priliku i odvažnost. On je sa prisutnim članovima sastanka podelio svoje prelomne tačke u karijeri, kao i svoju ideju vodilju dok se nalazio na svom razvojnom putu.

Bukumirović se osvrnuo se na momenat kada CFO postaje jednako kvalitetan kandidat za GM-a. Istakao je koji je po njegovom mišljenju put ka zauzimanju C-pozicija.

Na pitanje, da li smatra da nakon ispunjenja karijernih ciljeva unutar korporacije CFO treba da se oproba u ulozi preduzetnika, Bukumirović je odgovorio da svima savetuje da imaju ,,side job”, zbog istraživanja sopstvenih veština i unapređenja znanja.

Prema rečima Bukumirovića, preduzetnički uspeh je povezan sa individualnim preferencijama, te ne postoji konkretna formula koja će izdvojiti preduzetnika od nekog zaposlenog u korporaciji.

Zahvaljujemo se Milanu Bukumiroviću na izdvojenom vremenu, kao i svim članovima Finance Professional Hub-a na interaktivnoj i produktivnoj diskusiji.

Scroll to Top