Odrzan-izbor-najboljeg-finansijkog-direktora-2017-1280x720-1

BEOGRAD, 15. decembar, 2017. godine – Ivan Kostadinović iz koncerna Bambi a.d. Požarevac, proglašen je za najboljeg finansijskog direktora godine, po oceni stručnog žirija Udruženja finansijskih direktora Srbije (UFDS).

Svečanom proglašenju, održanom u okviru godišnje proslave Udruženja, prethodilo je ocenjivanje stručnog žirija, koga su činili Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik NIN-a, Dejan Mraković, direktor sektora za poreski konsalting Deloitte-a i Milan Bukumirović, predsednik UFDS-a.

Na osnovu 13 nominovanih kandidata, članova Udruženja, stručni žiri odabrao je za uži izbor tri kandidata, na osnovu  njihove stručnosti, postignutih poslovnih rezultata za kompaniju, veličine same kompanije, ali i na osnovu integriteta i autoriteta koje je kandidat/kandidatkinja izgradio/la unutar i van svoje kompanije. Nakon selekcije 3 kandidata od strane stručnog žirija, na osnovu glasova članova odabran je najbolji finansijski direktor godine. Za najboljeg finansijskog direktor godine je proglašen Ivan Kostadinović iz koncerna Bambi a.d. Požarevac. Dobitnica drugog mesta je Dejana Backović, finansijska direktorka Kappa Star Group-e, a treće mesto je osvojio Branislav Lončar, finansijski direktor Publicis One-a. Nagradu za najproaktivnijeg člana je dobio Saša Mlađenović iz Karin Komerca.

Ovo je veliko priznanje za mene jer dolazi od stručnih i kompetentnih kolega čije mišljenje izuzetno cenim i uvažavam. Sa druge strane, ovo je i velika satisfakcija da budem još bolji i uspešniji u svom poslu“, rekao je dobitnik ovogodišnje nagrade Ivan Kostadinović, finansijski direktor kompanije Bambi.

Cilj izbora CFO-a godine je da se podigne svest domaće javnosti o važnosti finansijske struke i jačanje uloge finansijskih direktora u privredi i institucijama od značaja. Posebno nam je zadovoljstvo što je ovogodišnja nagrada pripala Ivanu Kostadinoviću čija je kompanija u izveštaju Agencije za privredne registre proglašena za kompaniju sa najboljim kreditnim rejtingom u 2016. godini“, rekao je predsednik UFDS-a, Milan Bukumirović.

Izrazito nam je zadovoljstvo što izborom najkavlitetnijeg finansijkog direktora promovišemo finansijsku struku i dobru praksu u sektoru finansija. Usled brojnih izazova u domaćoj privredi, naredne aktivnosti Udruženja će biti usmerene na razmenu iskustava iz prakse, regionalnu saradnju, unapređenje poreske politike i poslovnog ambijenta“, rekao je menadžer UFDS-a Aleksandar Plavšin.

Nakon formalnog dela programa članovi su uživali u razgovoru uz vina vinarije Aleksić. Zahvaljujemo se Super Kartici, kompaniji Deloitte i vinariji Aleksić na podršci u organizaciji ovog svečanog događaja.

Scroll to Top