Mladi menadžeri u fokusu – Najveći motivator je sticanje novih veština

Picture1

Korona je promenila gotovo svačiji način poslovanja. I dok se mnogi okreću čelnim ljudima kompanija jer je očekivano da oni budu najspremniji na brze reakcije, promene se tiču svakog menadžera.

U skladu sa tim, pokrenuli smo novi vid razgovora, gde predstavljamo mlade menadžere i načine kako se oni motivišu, ostaju produktivni, rade sa timom i u toku su sa razvojem svoje industrije.

Danas razgovaramo sa Milošem Miloševićem, Finance Controlling Specialist iz kompanije MK Group.

Da li se menjaju navike potrošača i način raspolaganja novcem? 

Sa koronom je definitvno došlo do promena u navikama potrošača. Najveći uticaj se vidi u ogromnom rastu elektronske trgovine u prethodnom periodu na globalnom nivou. Pored ovoga korona je uticala i na porast skepticizma kod potrošača. Ljudi su postali uzdržaniji prilikom trošenja novca.

Šta smatrate da je najveći izazov rada u okruženju koje je sada pod uticajem pandemije? 

Najveći izazov će biti održavanje likvidnosti i obezbeđenje kontinuiteta poslovanja, jer je većina iscrpela svoje fondove za crne dane, a i glavni paketi pomoći od strane države su iskorišćeni.

Na koji način vi lično održavate produktivnost tokom dana? 

Gledam da uvek podelim tekuće zadatke na manje celine ili blokove i onda prema određenoj satnici pratim “prolazno vreme” ispunjenja zadatih ciljeva. Na taj način imam direktan uvid u produktivnost u toku dana.

Šta vas najviše motiviše u radu? 

Najveći motivator je definitivno sticanje novih saznanja/veština.

Koje veštine po vama treba da karakterišu modernog menadžera? 

Pošto živimo u veoma dinamičnom vremenu, smatram da je od izuzetne važnosti praćenje trendova i sposobnost prilagođavanja promenama. Ukoliko ne pratimo trendove i ne pivotiramo shodno promenama, tržište će nas pregaziti. Na drugo mesto bih stavio objedinjen sklop emocionalne inteligencije, empatije i komunikacije sa kolegama i partnerima.

Na koji način se menja controlling industrija a da to ima veze sa vašim svakodnevnim poslom? U poslednje vreme se mnogo priča o mašinskom učenju i AI, da li to ima uticaja na vaš rad?

Digitalizacija je već uveliko uzela maha i nikako ne treba oklevati da se iskoriste prednosti i alati koje ista nudi. Sa primenom modernih prediktivnih modela i alata za analizu, oslobođamo se ponavljačkih aktivnosti. Stvaramo dodatno vreme za analizu i tumačenje podataka, što i predstavlja samu suštinu kontrolinga.

Koliko smatrate da je networking i članstvo u profesionalnim udruženjima bitno za karijerni razvoj mladog menadžera? 

Smatram da je networking veoma bitan, jer na taj način imate mogućnost da upoznate kolege koje već dugo posluju na tržištu i prošli su razne situacije. Samim tim su i u mogućnosti da vam ukažu na pogrešne pristupe ili poglede, i time vam uštede vreme i živce.

Scroll to Top