Intervju-Milana-Bukumirovica-predsednika-Udruzenja-finansijskih-direktora-Srbije-1280x720-2

U intervjuu za portal eKapija Milan Bukumirović, predsednik UFDS-a i direktor finansija i administracije kompanije Swarovski, govori o makroekonomskoj situaciji u Srbiji, perspektivi srpskog tržišta, glavnim prioritetima i rizicima u poslovanju kompanija, kao i o glavnim aktivnostima i planovima UFDS-a u narednom periodu.

Na pitanje kako razvoj tehnologije i digitalna era danas utiču na ulogu i rad finansijskih direktora, Bukumirović je istakao da je digitalizacija danas toliko značajna da može da učini u kratkom vremenskom periodu čitave industrije nekonkurentnim.

Bukumirović smatra da se uloga CFO-a značajno menja pod uticajem digitalnog poslovnog okruženja, koje postaje zastupljenije..

,,Aktivnosti UFDS-a uključuju redovne sastanke članova, organizaciju i učešće na relevantnim finansijskim forumima, kako u Srbiji, tako i u Evropi, a sve u cilju unapređenja i razmene znanja i iskustva iz oblasti finansija. Članovi udruženja razmenjuju konkretne primere i neposredna iskustva iz prakse, čime doprinose unapređenju sopstvenog razvoja, ali i pospešuju razmenu stručnih znanja iz ekonomsko-finansijske sfere”, izjavio je Milan Bukumirović za eKapiju.

Ceo intervju Milana Bukumirovića možete pročitati OVDE.

Scroll to Top