Inspirativne finansijske liderke koje su postale modeli u našoj branši svim ženama

UFDS 3.10

Žene su dugo bile nedovoljno zastupljene u finansijama, a posebno na rukovodećim pozicijama. I dok je navodno više žena finansijskih lidera nego ikada, još je dug put do postizanja rodne jednakosti.

A isticanje pozitivnih primera nekih od talentovanih i izuzetnih žena u finansijama je početak! Samo početak.

Žene koje smo u ovom blogu naveli su imale značajan uticaj na svoje organizacije, na svoje kolege i na njihove zajednice. One su liderke koji su duboko uključene u svoje profesije, a sudeći po sjajnim pohvalama koje smo dobili od zajednice u njihovo ime, njihov uticaj seže nadaleko.

Nerea Moreno Burgos

Nerea Moreno Burgos, sa sedištem u Barseloni, ima preko 15 godina finansijskog iskustva. Radila je u reviziji, u startapima i velikim korporacijama, a od 2021. je finansijski direktor grupe u VeePee-u. Radila je u Latinskoj Americi i Evropi i trenutno vodi tim od više od 200 ljudi.

Simone Carstens

Simon Karstens opisuje svoju poziciju COO/CFO u Dojče Telekomu kao „vezu između finansija, operacija, marketinga i ljudskih resursa.” Ona je aktivni mentor za kolege žene lidere i strastvena je za teme kao što su različitost, žensko liderstvo i jednake mogućnosti.

Lauren Russi Dillard

Lauren Russi Dillard je trenutno privremeni finansijski direktor i SVP za finansije i odnose sa investitorima na platformi za povezivanje podataka LiveRamp. Ona je diplomirala na univerzitetu Santa Klara i dobila je CPA (ovlašćeni javni računovođa) od Ernst & Young-a.

Saoirse Fahei

Saoirse Fahei ima više od 20 godina iskustva na rukovodećim pozicijama u tehnologiji i finansijama. Prema njenim rečima, njen fokus uključuje „izgradnju organizacija visokih performansi, kako bi se postigao visok rast i profitabilnost uz preuzimanje udela na tržištu, što je dokazano u različitim funkcijama (finansije, marketinške operacije, prodaja) i kulturama.“ Trenutno je šefica odeljenja za finansije i strategiju u Stripe-u.

Anabelle Lorbua

Anabel Lorbua je PaiFit-ova potpredsednica finansija i privremeni finansijski direktor. Imala je više od 10 godina iskustva u ugostiteljskom sektoru (Accor, John Paul) pre nego što je prešla na SaaS u PayFitu. Iako živi u Parizu, Anabel je provela dve godine radeći u Brazilu za Accor.

Đina Proktor

Đina Proktor je iskusan finansijski lider, sa više od 25 godina rada u tehnološkom gigantu Intelu. Njene različite uloge u finansijama u Intelu odvele su je širom sveta: od Kalifornije, sve do Vijetnama – gde je delovala kao Intelov koordinator sajta u Vijetnamu i direktor finansija – i nazad na zapadnu obalu SAD, gde je trenutno smeštena.

Sara Spoža

Sara Spoža je trenutno finansijska direktorka kompanije za softver za automatizaciju plaćanja Tipalti. Ona je iskusan direktor sa istorijom rada u fintech-u i maloprodaji, a posebno je vešta u finansijskom modeliranju, operacijama, strategiji određivanja cena, menadžmentu i spajanju i preuzimanju.

Scroll to Top