Sasa-Mladenovic_MG_4149-850x478-2

U intervju za eKapiju, Saša Mlađenović – najbolji finansijski direktor za 2018, govori o mogućim efektima ponovnog uvođenja poreskih kredita za srpsku privredu.

,,Poreski krediti podstiču preduzetništvo, kao i rast i konkurentnost malih i srednjih preduzeća, nova zapošljavanja i proboj na inostrana tržišta, što dalje dovodi do poboljšanja spoljnotrgovinskog bilansa zemlje. Za velike kompanije, ponovno uvođenje poreskih kredita bi značilo osnaživanje tržišne pozicije kako u zemlji, tako i u svetu, učešće u velikim svetskim infrastrukturnim projektima, značajnije ulaganje u nove tehnologije i proizvodnju, a svakako i zapošljavanje novih radnika”, izjavio je Saša Mlađenović, finansijski direktor iz kompanije Karin Komerc MD.

Na pitanje kakvi su rezultati primene poreske olakšice za privrednike koji započinju posao u oblasti inovacija, Mlađenović je istakao da je ovo prva godina primene ovog podsticaja, te će se prvi efekti videti tek sledeće godine, nakon predaje poreskih prijava poreza na dobit.

Ceo intervju Saše Mlađenovića možete pročitati OVDE.

Scroll to Top