Clanovi-UFDS-a-posetili-kompaniju-IKEA-1280x720-1

U sredu, 6. juna članovi Udruženja finansijskih direktora Srbije (UFDS) posetili su kompaniju IKEA. Cilj ove posete je bio da se članovi UFDS-a upoznaju sa poslovnim konceptom IKEA poslovanja. Domaćin sastanka bio je Bojan Kostandinović, član UFDS-a i Property Business Manager za Jugoistočnu Evropu.

Bojan Kostandinovič prezentovao je članovima UFDS-a kako IKEA prilagođava poslovanje u skladu sa globalnim trendovima. Tokom prezentacije, članovi UFDS-a imali su prilike da saznaju više o inovacijama u načinu kupovine, finansijama i nabavkama, načinu na koji je IKEA posvećena konceptu održivosti, korporativnoj kulturi, IKEA vrednostima, kao i o IKEA Store aplikaciji, koja pomaže u procesu kupovine u IKEA radnji.

Zanimljiv je podatak da IKEA radnje, na globalnom nivou, godišnje poseti oko 783 miliona posetilaca, kao i podatak da IKEA u svom standardnom prodajnom asortimanu ima oko 9,500 artikala.

Tokom predavanja, prezentovano je da IKEA, svojim primerom, želi da pokaže drugim kompanijama da je održivost bitan faktor rasta. U prilog tome govori i postavljeni cilj koji glasi: ,,IKEA grupa želi da bude energetski potpuno nezavisna do 2020, odnosno, da se ukupna potreba za energijom proizvede iz obnovljivih izvora energije, kao što su vetrenjače i solarni paneli”. U Srbiji čak 50% utrošene energije za čitavu radnju generišu solarni paneli i geotermalni bunari.

Zahvaljujemo se Bojanu na gostoprimstvu, kao i na mogućnosti da članovi UFDS-a bar na trenutak osete kako izgleda biti deo IKEA tima.

Scroll to Top