Održano predavanje za članove UFDS-a: Alternativni izvori finansiranja

2

U hotelu Crowne Plaza, 28. marta 2018. godine, održano je predavanje, za članove Udruženja finansijskih direktora Srbije (UFDS), na temu ,,Alternativni izvori finansiranja”.
Moderator diskusije bila je Ivana Milić, senior ekspert za finansije.
Panelisti ove važne teme bili su: Siniša Krneta – direktor Beogradske berze, Nikola Stefanović – generalni direktor/partner SEE SEAF-a i Fady Alrayyes – Associate, EBRD UK.
Pored prezentacije o alternativnim izvorima finansiranja, panelisti su članovima Udruženja predstavili novi projekat ,,Izađi na berzu” (IPO), a zatim, diskutovali o konceptu ,,Crowdfunding”-a i najuspešnim investicijama SEAF-a.
Svrha projekta ,,Izađi na berzu” jeste pružanje pomoći razvoju tržišta u Srbiji, kroz podizanje svesti o mogućnošću obezbeđivanja potrebnog kapitala kompanijama izlaskom na Beogradsku berzu i pružanja neophodne stručne pomoći kompanijama za izlazak na Berzu.
Imajući u vidu da sve veći broj kompanija u Srbiji iskazuje potrebu za novim investicijama koje će obezbediti njihov strateški razvoj, otvaranje tržišta kapitala otvara brojne mogućnosi za rast privrede. To je prepoznao i EBRD koji je odlučio da finansira ovaj projekat.
Na predavanju je istaknuto da SEAF, prilikom investiranja, ima za cilj proširenje i optimizaciju poslovanja, kao i ulaganje u razne industrije, ali da je akcenat na industrijama koje imaju veći potencijal za razvoj.
Zahvaljujemo se panelistima na diskusiji i Ivani Milić na profesionalnom moderiranju panela.

Scroll to Top