04-1920x1080-1

Sedma CFO konferencija u organizaciji Udruženja finansijskih direktora Srbije (UFDS) i TGI Group, održana je 10. i 11. maja u hotelu ,,Izvor” u Aranđelovcu, pod pokroviteljstvom Ministarstva finansija Republike Srbije.

Konferencija pod nazivom ,,Spremite se za predstojeće finansijske izazove” bila je prava prilika da se renomirani finansijski rukovodioci iz zemlje i regiona upoznaju i međusobno razmene svoja iskustva i znanja.

Dodatne teme o kojima se diskutovalo na konferenciji bile su: makroekonomski izgledi – tendencije i prognoze; digitalna transformacija i uloga CFO-a u ovom procesu; saveti za lidere pod pritiskom i stresom; izazovi uspešnog investiranja; stvarni slučajevi koji su ocenjeni kao slučajevi izbegavanja poreza i njihov uticaj na razvoj poreskog zakonodavstva; biznis dizajn; poslovne alternative posle CFO funkcije, koliko zaista vrede kriptovalute.

Nakon dvodnevne konferencije donesen je jedan od glavnih zaključaka – uloga finansijskog direktora postaje kompleksnija što povećava nivo odgovornosti:

  • Glavni fokus finansijske funkcije u doba digitalne transformacije usmeren je na rast poslovanja, bržu obradu podataka i poslovnu analitiku, kao i na povećanje efikasnosti prosecom automatizacije.
  • Sa aspekta investicione atraktivnosti Srbije, zaključeno je da se najveće prednosti Srbije ogledaju u visoko kvalifikovanoj radnoj snazikonkurentnim i niskim troškovima u odnosu na ostale evropske zemlje, dobroj strateškoj poziciji, ali i finansijskim podsticajima i olakšicama.

Zahvaljujemo se moderatorima i panelistima na kvalitetnom sadržaju i profesionalnoj prezentaciji, kompaniji Deloitte – programskom partneru konferencije, kao i medijskim partnerima: Bizlifu i eKapiji.

Scroll to Top