Održan Septembarski sastanak UFDS-a sa kompanijom CBS Internacional

BRK_8956-6-1024x576

U sredu, 19. septembra u hotelu Crowne Plaza održan je redovni mesečni sastanak UFDS-a na temu ,,Procene vrednosti nepokretnosti, IFRS 16 i optimizacija troškova zakupa nepokretnosti”.
Moderator diskusije bila je Lidija Barjaktarović – vanredni profesor na Univerzitetu Singidunum.

Panelisti ovog sastanka bili su: Srđan Teofilović – rukovodilac sektora za investicije i tržišta kapitala (CBS International), Vera Lukić – rukovodilac sektora za upravljanje projektima, (CBS International), Bojan Jevtić – regionalni rukovodilac sektora za izdavanje i prodaju poslovnog prostora (CBS International) i Aleksandar Đurđević – direktor revizije (Deloitte).

Predstavnici kompanije CBS International – vodeće konsultantske kuće za nekretnine u Srbiji, predstavili su članovima UFDS-a potencijalne rizike prilikom procene vrednosti nepokretnosti, kao i načine pomoću kojih mogu zaštiti interese kompanija u kojima su zaposleni, u toku ovog procesa.
Članovima UFDS-a su, tokom diskusije, predstavljene okolnosti u kojima dolazi do razlike između fer i tržišne vrednosti. Budući da IFRS 16 stupa na snagu 2019. godine, na sastanku je pojašnjeno kako će to uticati na bilansne pozicije.
Ostale teme sastanka bile su: fleksibilnost radnih mesta, novi trendovi u dizajniranju radnog prostora i tendencije u vezi raspoloživosti poslovnog prostora u Beogradu. Članovi UFDS-a su tom prilikom saznali više o modelima optimizacije poslovnog prostora, u cilju veće produktivnosti zaposlenih i boljih rezultata kompanije.

Scroll to Top