1-1

U sredu 17. maja, u prostorijama Univerziteta Singidunum, održan je okrugli sto pod nazivom ,,Kvalitet finansijskog izveštavanja u Republici Srbiji u svetlu globalnog stanja u računovodstvu i lokalnog okruženja”, organizovan od strane Univerziteta Singidunum u saradnji sa Udruženjem finansijskih direktora Srbije (UFDS).

Učesnici okruglog stola bili su: Aleksandar Janjušević – koordinator sektora za finansijski sistem u Ministarstvu finansija Republike Srbije, Biljana Bogovac – partner u Reviziji PwC, Danijela Mirković – izvršni direktor EY, Miloš Đukanović – član UFDS-a, finansijski direktor Henkel Srbija, dr Milan Negovanović – privredni savetnik, dr Zoran Škobić – Savez računovođa i revizora i prof. dr Nemanja Stanišić sa Univerziteta Singidunum.

Teme panela okruglog stola bile su:

  • Promena računovodstvene regulative u svetu –  novi globalni standardi finansijskog izveštavanja (MSFI 9, MSFI 15, MSFI 16) koji će biti u primeni od 2018.godine;
  • Outsourcing (shared service centar) – primer Henkela, i svih administrativnih, ali i zajedničkih prodajnih funkcija;
  • Problemi finansijskog izveštavanja u Republici Srbiji u pogledu samog sadržaja – kvalitet, forma, saradnja relevantnih institucija u zemlji za dalji prevod i primenu standarda i dr

Konstruktivna diskusija je doprinela kvalitetu rada okruglog stola i podstakla otvaranje novih tema za naredni okrugli sto.

Scroll to Top