BRK_6220-1024x576-1-1

14. novembra u hotelu ,,Hyatt” u Beogradu, održana je konferencija pod nazivom ,,Budite spremni za buduće finansijske izazove”, koju je organizovalo Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS).

Asistent ministra u Ministarstvu finansija, Dragan Demirović izjavio je na konferenciji da se u narednom periodu očekuje digitalizacija kompletnog sistema paušalnog oporezivanja. To će omogućiti poreskim obveznicima da unapred znaju svoje obaveze. Svi obveznici će dobijati rešenja o porezu elektronski putem, što će omogućiti i da se poreski inspektori efikasnije uposle.

Na panelu posvećenom uticaju poreske optimizacije na poslovanje, Demirović je izjavio da bi suštinska reorganizacija Poreske uprave, za koju se očekuje da će biti sprovedena u narednim godinama, trebalo da dovede do povećanja efikasnosti i pružanja bolje usluge.

„Reforma bi trebalo da skrati rokove u određenim procesima poput povraćaja PDV-a, kao i da obezbedi veću pravnu sigurnost i bolji odabir preduzetnika koji se kontrolišu’’, izjavio je Demirović.

Celokupan članak možete pročitati na portalu ,,Sve o novcu”.

Scroll to Top