BRK_9617-3-1024x576-1

BEOGRAD – 13. decembar, 2018. godina

Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS) organizovalo je dodelu nagrade za najboljeg finansijskog direktora godine, koja je održana u hotelu ,,Marriott”. Nagradu najboljeg u branši poneo je Saša Mlađenović iz kompanije Karin Komerc.

Svečanom proglašenju, održanom u okviru godišnje proslave Udruženja, prethodilo je ocenjivanje stručnog žirija, u čijem sastavu su bili: Dejan Mraković – partner iz Deloitte-a, Đorđe Dimić – partner iz Crowe RS i Milan Ćulibrk – glavni i odgovorni urednik NIN-a.

Stručni žiri je s liste 8 nominovanih, izabrao 3 kandidata za prolaz u uži izbor, na osnovu  njihove stručnosti, postignutih poslovnih rezultata za kompaniju, ali i na osnovu integriteta i autoriteta koje je kandidat/kandidatkinja izgradio/la unutar i van svoje kompanije.

Nakon selekcije finalista, na osnovu glasova članova stručnog žirija, Saša Mlađenović iz kompanije Karin Komerc, proglašen je za najboljeg finansijskog direktora godine. Drugo mesto pripalo je Lani Vuković – finansijski direktor DXC Technology, dok je treće mesto osvojila Dejana Backović – finansijski direktor Kappa Star Group-e. Nagradu Biznis Partner dobila je kompanija Merkator S, ispred koje je nagradu preuzela Violeta Kovačević.

,,Ovo je veliko priznanje za mene, jer dolazi od kompetentnog žirija i stručnih  kolega čije mišljenje izuzetno cenim i uvažavam. Nakon dvanaest godina požrtvovanog rada i svakodnevnog usavršavanja, usledila je ova prestižna nagrada. Pored lične i profesionalne satisfakcije, ovo je i veliki podstrek da budem još bolji i uspešniji u svom poslu“, rekao je dobitnik ovogodišnje nagrade za najboljeg finansijskog direktora, Saša Mlađenović iz kompanije Karin Komerc MD.

Cilj izbora finansijskog direktora godine je da se podigne svest domaće javnosti o važnosti finansijske struke i jačanje uloge finansijskih direktora u privredi i institucijama od značaja. Posebno nam je zadovoljstvo što je ovogodišnja nagrada pripala Saši Mlađenoviću, koji je sproveo finansijsku konsolidaciju kompanije Karin Komerc MDkoja je danas jedan od tržišnih lidera u oblasti građevinarstva u Srbiji”, rekla je članica UO UFDS-a, Mina Janjić.

Izrazito nam je zadovoljstvo što izborom najkvalitetnijeg finansijskog direktora promovišemo finansijsku struku i dobru praksu u sektoru finansija. Usled brojnih izazova u domaćoj privredi, naredne aktivnosti Udruženja će biti usmerene na razmenu iskustava iz prakse, regionalnu saradnju, unapređenje poreske politike i poslovnog ambijenta, ali i jačanje uloge finansijskih direktora u privredi i institucijama od značaja“, rekao je menadžer UFDS-a Aleksandar Plavšin.

Nakon formalnog dela programa članovi su uživali u druženju i koktelu.

Zahvaljujemo se Super Kartici, Dijamantu i Deloitte, kao i vinariji Aleksić na podršci oko organizacije ovog svečanog događaja.

Scroll to Top