Godišnja konferencija Udruženja finansijskih direktora Srbije

DJT_5883 Nova definicija CFO 2024

CFO sa svrhom 2024: Nova definicija CFO-a

Beograd, 15. maj 2024. – Danas je u Vrdniku počela tradicionalna godišnja konferencija Udruženja finansijskih direktora Srbije (UFDS) „CFO sa svrhom: Nova definicija CFO-a“ posvećena temama značajnim za uspešan rad finansijskih direktora danas i u budućnosti – od planiranja i budžetiranja i poreske optimizacije, preko digitalne transformacije, upravljanja podacima, i važnosti prevencije sajber napada, do uloge ESG standarda u rastu kompanije.

„Živimo i radimo u vremenu dinamičnih promena, i zato je važno da dobro razumemo makro trendove, da razmišljamo o modelima unapređenja saradnje sa državom, da strateški pristupamo razvoju biznisa i ljudi. Siguran sam da ćemo tokom dva dana puna sadržaja doći do nekih bitnih odgovora koji će nas uspešno voditi napred u postizanju uvek boljih rezultata za naše kompanije“, izjavio je na otvaranju konferencije Milan Bukumirović, predsednik Udruženja finansijskih direktora Srbije.

Predstavljajući nalaze globalne studije o očekivanjima finansijskih direktora za 2024, Robert Ćuzela- Piljac, Business Development Manager za Adria region u kompaniji Horváth, rekao je da postoji umereni optimizam za ekomomski razvoj, kao i da finansijski direktori vide izuzetan potencijal u tranziciji ka data – driven modelima poslovanja. „Na globalnom nivou su svi podjednako svesni izazova na tom putu, ali i saglasni da što se pre istim krene to će razvoj i rešavanje prepreka biti brži i efikasniji“, istakao je Ćuzela-Piljac.

Konferencija okuplja više od 200 finansijskih direktora, međunarodnih govornika, predstavnika države iz domena fiskalne politike, makroekonomista, konsultanata, stručnjaka za oblasti digitalizacije poslovanja, zelenih izvora energije, ESG i upravljanja ljudima.

O Udruženju finansijskih direktora Srbije

Udruženje finansijskih direktora Srbije, koje ove godine obeležava i 10. godišnjicu od osnivanja, je jedina strukovna asocijacija koja okuplja finansijske direktore na teritoriji Srbije, sa ciljem povezivanja finansijskih direktora, podsticanja njihovog profesionalnog razvoja i jačanja njihovog delovanja na teritoriji Srbije. Preko 230 članova UFDS upravljaju finansijama u kompanijama koje ostvaruju 5 milijardi EUR prihoda i zapošljavaju 46.000 ljudi. Aktivnosti Udruženja usmerene su na razmenu iskustava iz prakse, regionalnu saradnju, unapređenje poslovnog ambijenta, ali i jačanje uloge finansijskih direktora u privredi i institucijama od značaja.

Scroll to Top