Advokatska kancelarija Subotić & Jevtić održala predavanje na temu ,,Nenajavljeni uviđaj od strane komisije za zaštitu konkurencije”

05-1920x1080

U četvrtak, 15. marta, u hotelu Crowne Plaza, održan je martovski sastanak Udruženja finansijskih direktora Srbije (UFDS) na temu ,,Nenajavljeni uviđaj od strane Komisije za zaštitu konkurencije”.
Gosti predavači bili su advokati Milica Subotić i Julijana Jevtić iz advokatske kancelarije Subotić & Jevtić.
Sastanak između članova UFDS-a i advokatske kancelarije Subotić & Jevtić protekao je u konstruktivnom razgovoru, uz obostranu spremnost na saradnju.
U nastavku slede samo neka važna pitanja koja su bila predmet diskusije:
Šta je povreda konkurencije i koji su rizici za kompanije i zaposlene u slučaju povrede?
Kako Komisija otkriva povrede konkurencije?
Kako se pripremiti za nenajavljeni uviđaj Komisije?
Kako teče sam postupak?
Kakva ovlašćenja ima Komisija, a šta su prava stranke?
Kakva je uloga finansijskog sektora?
Šta raditi posle uviđaja?
Milica Subotić je istakla da Komisija za zaštitu konkurencije ima značajna ovlašćenja u okviru nenajavljenog uviđaja, ali da sam proces nije uniforman i da zavisi od mnogih okolnosti. Zbog toga, ključno je da svaka kompanija ima jasne procedure, koje pokazuju kako u tom slučaju treba da se ponašaju menadžment i zaposleni. Na taj način, umanjuje se rizik od mogućih propusta, koji bi kompaniju kasnije mogli skupo da koštaju.
Advokatska kancelarija Subotić & Jevtić je moderna advokatska kancelarija iz Beograda, koja se bavi privrednim pravom i posvećena je pružanju vrhunskih pravnih usluga klijentima, uz detaljno poznavanje tržišta.
Zahvaljujemo advokatima Milici Subotić i Julijani Jevtić na vrlo korisnoj prezentaciji, njihovoj stručnosti i profesionalnosti, kao i otvorenosti za sva pitanja.

Scroll to Top